Kunst in de maanfoyer

Expositie verzorgt door Dorie Haarman

Ieder half jaar verzorgt Dorie Haarman The Art Company een expositie in de beneden en bovenfoyers van het HOFtheater. Op dit moment is er een expositie te bezichtigen van Teun de Haan.

 

Teun de Haan

Teun de Haan (Raalte 1944) begon halverwege de jaren ‘60 aan de kunstopleiding AKI te Enschede. Een brede en gedegen kunstinstelling, alwaar hij een breed scala aan kunstzinnige vormen en technieken ontwikkelde. Zo beheerste hij naast het schilderen in olie- en acrylverf ook veel verschillende hoog- en diepdruktechnieken, werkte met pen en Oost-Indische inkt en kalligrafeerde na 1972 meerdere inschrijvingen in Het Gulden Boek van de stad Deventer. Hij heeft tevens een aantal werken in brons gemaakt.


Teun is lange tijd werkzaam geweest als grafisch vormgever, waarbij hij talloze logo’s, huisstijlen en brochures ontwierp (o.a. voor Stöppelhaene, De Bottermarkt en Ribs ‘n Blues). Uiteindelijk maakte hij de keuze om vrij vakman/ kunstenaar te zijn. In 2011 bundelde hij een deel van zijn verhalen over de natuur in Salland, wat tezamen met 26 pentekeningen resulteerde in het boek ‘Langs Weide & Wetering’. Dat het vertellen van verhalen bij hem paste, was ook jarenlang terug te zien in zijn vaste rubriek in het magazine Roalter Wind, uiteraard altijd geïllustreerd met een fabelachtige pentekening.


Teun de Haan overleed in juni 2021 in Raalte, nadat zijn lichaam hem niet langer van levenslucht kon voorzien. Hij heeft zo lang als hij kon de wereld om hem heen weergegeven.


Indien u geïnteresseerd bent in schilderijen van Teun de Haan kunt u contact opnemen met:
Dorie Haarman The Art Company
Tel. 06 – 36310278
info@doriehaarman.nl