Kaartverkoop

Goed om te weten

Bestellen
De kaartverkoop voor seizoen 2019-2020 start op woensdag 22 mei, om 18.00 uur. HOFgenoten kunnen vanaf donderdag 9 mei om 10.00 uur met voorrang kaarten kopen. 

Bestellen kan 24 uur per dag via www.hoftheater.nl. Daarnaast kunt u terecht bij de kassa van het HOFtheater aan de Voorhof 2 in Raalte. Deze is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur en vanaf een uur voor aanvang van een voorstelling. De kassa is op deze tijden ook telefonisch bereikbaar via 0572 361 361. Buiten deze openingstijden is het niet mogelijk om telefonisch of aan de balie kaarten te kopen.

Als u via de website kaarten bestelt en zelf uw e-ticket(s) uitdraait, betaalt u géén administratiekosten. Kiest u ervoor om de kaarten toe te laten sturen, dan betaalt u € 5,- administratie- en verzendkosten. 

Vroegboekvoordelen
Tijdens de voorverkoop (tot 1 juli 2019) kunt u gebruik maken van onze speciale acties:

  • Een gratis -bonus- voorstelling indien u in één keer vijf t/m acht professionele* voorstellingen boekt. U krijgt hiervoor speciale bonustickets toegezonden. De voorstellingen waarvoor deze bonustickets gelden, worden maandelijks aan u kenbaar gemaakt. U kunt betaalde tickets niet omruilen voor een bonusticket.
  • Een seizoenspas ontvangt u als u in één keer negen of meer professionele* voorstellingen boekt. Deze seizoenspas biedt gratis toegang tot alle niet-uitverkochte voorstellingen in seizoen 2019-2020 en is persoonsgebonden.

    * Culturele verhuringen vallen niet onder de professionele voorstellingen.

Korting op kaarten
Bij het HOFtheater hanteren we Scholieren- en Studentenkorting, de SIRENEsale, en groepskorting. Op deze pagina leest u hier meer over.

Cadeaubonnen
Een avond uit naar het theater is leuk om te geven en om te krijgen! Het HOFtheater verkoopt en accepteert de HOFtheater Cadeaukaart en de Podium Cadeaukaart. Met uw cadeau/ of tegoedbon kunt u uw bestelling (gedeeltelijk) betalen.

Betaling
Voor de betaling van uw bestelling kunt u kiezen voor betaling via iDEAL of met een PodiumCadeauKaart. De (oude) HOFtheaterbon en Nationale Theaterbon worden niet meer verkocht, maar deze kunt u nog wel verzilveren aan de kassa van het HOFtheater. Online verzilveren is met deze bonnen niet mogelijk.

Retourneren
U wordt vriendelijk verzocht uw aankoop bij verhindering direct te annuleren. Bij annulering tot uiterlijk drie werkdagen voor de voorstelling ontvangt u een digitaal tegoed op uw account (minus € 4,00 handelingskosten). Dit tegoed is onbeperkt geldig en kan worden ingezet voor een voorstelling naar keuze. 

Let op: Niet afgehaalde reserveringen worden achteraf in rekening gebracht.

Annuleren
In een enkel geval wordt een voorstelling geannuleerd. Heel vervelend voor u, want u had zich verheugd op de voorstelling. Wij stellen u hier altijd persoonlijk van op de hoogte via telefoon, e-mail of per brief. Wanneer er geen alternatieve datum voor de voorstelling wordt gevonden, ontvangt u digitaal tegoed of uw geld terug.

Wachtlijst
Indien een voorstelling is uitverkocht, kunt u zich op de webpagina van de betreffende voorstelling inschrijven voor de wachtlijst. U wordt gebeld op het moment dat er kaarten voor de voorstelling vrijkomen.

Consumptie bij ticket
Het pauzedrankje zit bij uw ticket inbegrepen. Indien er geen consumptie is inbegrepen, dan staat dat op uw ticket aangegeven. Is er geen pauze, dan staat het drankje na afloop van de voorstelling voor u klaar. Staat uw drankje er niet tussen? Bestelt u gerust uw gewenste drankje aan de bar. U heeft de keuze uit koffie, thee, fris, bier of wijn.

LET OP: Deze consumptie is niet inwisselbaar voor consumptiemunten en is niet in te halen bij andere voorstellingen.

Staconcerten
In het HOFtheater zijn bepaalde theaterconcerten een zit-/staconcert. Dit houdt in dat de stoelen uit het middenstuk zijn verwijderd, zodat hier staplaatsen ontstaan. De stoelen in de ringen blijven, zodat er ook voldoende zitplaatsen zijn. Tijdens deze concerten is het toegestaan een consumptie mee de zaal in te nemen.

Algemene voorwaarden
HOFtheater hanteert de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de VSCD.