Educatie

Ondersteuning en advies bij cultuureducatie

In de gemeente Raalte is het HOFtheater actief betrokken bij cultuureducatie. Hierbij gaat het om kunst en cultuur voor leerlingen uit het basisonderwijs. De combinatiefunctionaris cultuur heeft vanuit het HOFtheater contact o.a. met het basisonderwijs over de invulling van cultuureducatie, organiseert projecten en deskundigheidsbevordering en zet haar expertise is bij het uitzoeken van schoolvoorstellingen. 

Daarnaast richt het HOFtheater zich op buitenschoolse cultuureducatie. Ieder voorjaar organiseert het HOFtheater diverse culturele workshops en lessenseries onder de noemer Kennismaken met Cultuur. Daarnaast legt het HOFtheater verbindingen met de lokale culturele verenigingen. 

Cultuurklapper

De Cultuurklapper gemeente Raalte bevat een verzameling van alle culturele projecten/workshops die door lokale en regionale verenigingen, kunstenaars en instellingen worden aangeboden. Basisscholen in de gemeente Raalte kunnen gebruik maken van dit educatieve aanbod. Hierdoor krijgen kinderen de mogelijkheid kennis te maken met kunst en cultuur en hun talent te ontdekken. Daarnaast komen ze hierdoor in aanraking met de lokale infrastructuur van kunst en cultuur, waar ze ook na schooltijd terecht kunnen. 

 

Download de Cultuurklapper 24-25>>

 

Workshops: Cultuur in jouw klas

Doe mee aan één (of meerdere) van de inspirerende workshops op het gebied van cultuureducatie en ervaar hoe jij het vervolgens kan toepassen in de klas! Deze
workshops zijn gratis voor iedereen die werkzaam is in het basisonderwijs.

 

Achter de schermen

Rondleiding voor het basisonderwijs
Naar een voorstelling toe gaan in het theater is hartstikke leuk, maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken? Dat komen de leerlingen te weten, tijdens een rondleiding achter de schermen van het HOFtheater!

Meer informatie>>

 

 

Contact

Mirjam Borger
Combinatiefunctionaris Cultuur
mirjam.borger@hoftheater.nl 
0572 361 361