Educatie

Ondersteuning en advies bij cultuureducatie

In de gemeente Raalte is het HOFtheater actief betrokken bij cultuureducatie. Hierbij gaat het om kunst en cultuur voor leerlingen uit het basisonderwijs en naschoolse opvang. We verbinden en creëeren actieve betrokkenheid. We informeren leerlingen uit het basisonderwijs en naschoolse opvang over kunst en cultuur in de gemeente Raalte. We willen onderwijs en cultuur met elkaar verbinden en actieve betrokkenheid creëren. In dit kader ontvangen basisscholen regelmatig een nieuwsbrief met cultureel nieuws en krijgen leraren een overzicht van alle lokale culturele workshops en projecten via de Cultuurklapper. Mirjam Borger, combinatiefunctionaris Cultuur, probeert zo de kunst- en cultuurdeelname van kinderen en jongeren uit de gemeente Raalte een extra impuls te geven.

Workshops: Cultuur in jouw klas
Doe mee aan één (of meerdere) van de inspirerende workshops op het gebied van cultuureducatie en ervaar hoe jij het vervolgens kan toepassen in de klas! Deze
workshops zijn gratis voor iedereen die werkzaam is in het basisonderwijs in de gemeente Hellendoorn, Wierden, Rijssen-Holten, Twenterand, Hof van Twente,
Haaksbergen en Raalte.

 

Doorlopende leerlijnen cultuur
Om scholen te helpen cultuureducatie een vaste plek te geven binnen het curriculum van de school, biedt HOFeducatie deskundigheidsbevordering aan. Ook coördineert en stimuleert HOFeducatie de ontwikkeling van doorlopende leerlijnen op het gebied van cultuur. Onlangs is de Leerlijn Erfgoededucatie Raalte gepresenteerd, deze leerlijn is beschikbaar voor alle scholen uit de gemeente Raalte.

Schoolvoorstellingen
In de gemeente Raalte worden de schoolvoorstellingen voor alle basisscholen in de gemeente uitgezocht door Stichting Cultuur Theater Salland (SCTS). Deze stichting bestaat uit een afvaardiging van leraren van verschillende scholen. HOFeducatie ondersteunt SCTS met het kiezen van de voorstellingen, maar ook met het boeken en plannen van de voorstellingen.

Contact
Mirjam Borger
Combinatiefunctionaris Cultuur
mirjam.borger@hoftheater.nl 
0572 361 361