Workshops Cultuur in jouw klas

Morgen direct aan de slag!

In schooljaar 2019-2020 vindt er een vijftal inspirerende workshops plaats op het gebied van cultuureducatie. Deze workshops zijn bedoeld voor iedereen die werkzaam is in het basisonderwijs in de gemeente Hellendoorn, Wierden, Rijssen-Holten, Twenterand, Hof van Twente en Raalte. De workshops vinden verspreid door heel Overijssel plaats en deelname is gratis! Let wel op, vol = vol.


Meld je snel aan voor één of meerdere workshops>>

 

Introdans beweegt je!
Di 15 oktober ‘19 | 15.45 uur – 17.15 uur | In Harmonie Wierden

Ervaar de universele taal van dans in deze dansworkshop van Introdans. Ons motto is: ’’Iedereen kan dansen!’’ en daar maken we werk van. Voor deze actieve workshop heb je geen danservaring nodig. Fijn zittende kleding (laagjes is handig) en schoeisel wordt aanbevolen. Ervaar en leer laagdrempelige activiteiten om elke dag dansend te beginnen.

 

Multimediakunst
Di 12 november ‘19 | 20.00 - 21.30 uur | HOFtheater Raalte

De mogelijkheden van de hedendaagse technologie vragen om een antwoord in het onderwijs. Met multimediakunst gaan kinderen creëren in plaats van consumeren en leren ze de techniek te gebruiken voor hun eigen creativiteit. Onder multimediakunst
verstaan we o.a. vloggen, informatiefilmpjes, speelfilm, stop-motionfilm en fotografie. Tijdens deze workshop leert Michiel Bos jou hoe je multimediakunst kunt gebruiken in de klas. Je gaat zelf aan de slag en zult merken hoe leuk en makkelijk het is!Theatrale Groepsdynamiek
Wo 29 januari ‘20 | 14.45 - 16.15 uur | De Smidse Nijverdal

Binnen theater is samenwerking heel belangrijk. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met een aantal samenwerkingsoefeningen uit het theater. Een goede manier om elkaar nog beter te leren kennen, de sterktes en zwaktes van jezelf en de groep te ontdekken. Door de docenten van de Jeugdtheaterschool Xapp.

 

Kunst en techniek
Wo 18 maart ‘20 | 19.30 - 21.30 uur | Bibliotheek Vriezenveen

Een workshop rondom de doorlopende vakoverstijgende leerlijn ‘Kunst en techniek’ gericht op creativiteit, artistieke inhoud en techniek. De verweving met beeldende kunst biedt mooie kansen om binnen verwante domeinen (kunstzinnige oriëntatie, oriëntatie op jezelf en de wereld) doelen te behalen en te werken aan creativiteitsontwikkeling. De docent, Han Kobes, gaat met de leerkrachten aan de slag: uitleg terwijl je uitvoert.

 

Hoe begeleid je een denkgesprek met kinderen? (VOL)
Di 7 april ‘20 | 15.45 - 18.15 uur | Kulturhus Holten

Kiki Vos de Wael leert je in deze workshop hoe je vragen uitdiept met kinderen. Bij filosofie gaat het om het plezier van onderzoek naar wat we denken. Deze manier van vragen is goed te gebruiken bij kunst- en cultuureducatie. Het thema vrijheid komt zeker aan bod, omdat we dit jaar 75 jaar bevrijding vieren. Je krijgt denkoefeningen aangereikt en praktische tips om onafhankelijk te leren denken.