Workshops Cultuur in jouw klas

Morgen direct aan de slag!

In schooljaar 2021-2022 vinden er vijf inspirerende workshops plaats op het gebied van cultuureducatie. Deze workshops zijn bedoeld voor iedereen die werkzaam is in het basisonderwijs in de gemeente Hellendoorn, Wierden, Rijssen-Holten, Twenterand, Hof van Twente en Raalte. De workshops vinden verspreid door heel Overijssel plaats en deelname is gratis! Let wel op, vol = vol. 

Meld je snel aan voor één of meerdere workshops>>

Met kosteloos materiaal inspireren, ontdekken en verbinden

Door Chantal de Wolde

Tijdens deze praktische workshop krijg je als leerkracht handvaten om een eigen beeldende les te geven met restmaterialen. Chantal laat als inspiratie voorbeelden zien uit haar eigen beroepspraktijk en geeft praktische tools om te gebruiken in je eigen les.

Dinsdag 29 maart ‘22 | 19.30 tot 21.30 uur
HOFtheater, Voorhof 2, Raalte


 

Iedereen trots

Door Saskia Pekelharing

Procesgericht werken leidt tot veel creativiteit van de leerlingen. Iedereen kan op eigen niveau zijn talent ontwikkelen. Maar, wat doe je als je een groep hebt met grote niveau verschillen tussen de leerlingen? Je wilt wel dat alle leerlingen aan het einde van de dag trots zijn op het gemaakte resultaat. En eerlijk is eerlijk, soms wil je als docent ook dat het er
“mooi” uitziet: gewoon omdat het kerst is bijvoorbeeld, of moederdag…
In deze praktische workshop gaan we in op deze vragen. We beantwoorden de vraag: Hoe zorg je in de kunstles voor een eindresultaat
waar iedere leerling trots op is? De training wordt gegeven door Saskia Pekelharing. Zij is illustrator van kinderboeken, daarnaast ook kunstdocent voor vele scholen en Museum de Fundatie.

Dinsdag 19 april ‘22 | 19.30 uur tot 21.00 uur
Prinses Beatrixschool, Trompweg 12 in Nijverdal

 

Werken in het groot

Door Marianne Jonkhans

Deze workshop gaat over de Remband van Rij kar die op ieder schoolplein kan komen te staan voor Creatieve lessen in het groot. De kar zit vol materialen om te beeldhouwen, grote werken met klei te maken en met bamboe te bouwen. Leer van Marianne Jonkhans hoe je fantasievol en uitdagend met deze kar kan werken en haal hem vervolgens naar je eigen schoolplein toe.

Woensdag 1 juni ‘22 | 15.30 tot 17.30 uur
Schoolplein in Hof van Twente