Workshops Cultuur in jouw klas

Morgen direct aan de slag!

In schooljaar 2018-2019 vindt er een vijftal inspirerende workshops plaats op het gebied van cultuureducatie. Deze workshops zijn bedoeld voor iedereen die werkzaam is in het basisonderwijs in de gemeente Hellendoorn, Wierden, Rijssen-Holten, Twenterand, Hof van Twente en Raalte. De workshops vinden verspreid door heel Overijssel plaats en deelname is gratis! Let wel op, vol = vol.


Meld je snel aan voor één of meerdere workshops>>

 

Theater
wo 21 november 2018 - 15.30 uur - INTERACTIEF SCHOOLTHEATER - Reggehof Goor

Nadieh Graumans-Tigchelaar onderzocht hoe leerkrachten theater met leerlingen in de klas kunnen nabespreken. In deze workshop geeft zij theoretische én praktische handvatten voor het kijken, spelen en nabespreken van theater in de klas. Hoe kijk je naar spel van leerlingen, hoe stimuleer je hen zichzelf te verbeteren en hoe kun je jezelf en de leerlingen laten inspireren door professioneel theater?

Training warming-up en energizers
di 12 februari 2019 - 19.45 uur - MUSICAL - Huis voor Cultuur & Bestuur Nijverdal

Een training vol energie, expressie, humor en leerzame momenten. Tessa Kortenbach (De praktijk voor dans en stem) richt zich altijd op de combinatie van verschillende theatervormen: beweging, dans, stem, zang en toneel. Elke oefening wordt op drie manieren aangeboden (voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw). Zo kan iedere leerkracht voldoende inspiratie uit de training halen. Ik vind het geweldig om te horen dat veel leerkrachten na de training vol zelfvertrouwen oefeningen uitproberen in de klas.


Spoedcursus creativiteit
wo 20 maart 2019 - 19.45 uur - CREATIVITEIT - Odeon Vriezenveen
(gebouw Vriezenveense Harmonie)

Wat kun je allemaal met een paperclip? Een spoedcursus creativiteit van een illustrator.
We halen allemaal wel creatieve les-ideeën van Pinterest. Maar hoe weet je nou of je leerlingen echt 21ste-eeuwse creatieve vaardigheden hebben geleerd? Hoe geef je een creatieve les die de meeste kinderen leuk vinden? En kan dat op een manier dat het jou als docent minder in plaats van meer tijd kost?

 

Waarnemen, ontdekken en verbeelden
wo 10 april 2019 - 15.30 uur - KUNST - HOFtheater Raalte

Karin Kotte is gespecialiseerd in de procesgerichte didactiek en Monique Fischer reflecteert op alles. Ze vullen elkaar aan en laten zien hoe deze processen samen tot krachtige educatie kunnen leiden. Kunstonderwijs is proces waarin de leerlingen in verschillende fasen de wereld waarnemen, ontdekken en verbeelden. Hoe zorg je ervoor dat de leerling daar zelf steeds meer toe in staat is? Een bijzonder inspirerende workshop vol inzichten en nieuwe onderwijskansen.