Sven Figee - Van Bach tot Blues

De langgekoesterde droom van Sven Figee, bekend van de band Sven Hammond, komt uit! Een soloprogramma op Hammond-orgel en piano met muziek van Bach, Vivaldi en Satie die moeiteloos overvloeit in werken van Thelonious Monk naar The Beatles, via Booker-T en Jimmy Smith naar eigen werk. Een avontuurlijke reis omlijst met boeiende verhalen uit een 25-jarige carrière in de muziek.

'Al van jongs af aan heb ik zowel klassiek als populaire muziek gespeeld. Letterlijk van Bach tot blues, maar ook soul, funk en jazz. Het is altijd een droom geweest om mijn meest geliefde stukken samen te bundelen in een muzikale trip alleen achter de piano en het Hammond orgel.'

Sven Figee werd bij een groter publiek bekend door zijn vele optredens bij De Wereld Draait Door. Hij stond in 2018 en 2019 als solist voor het Metropole Orkest, het Jazzorkest van het Concertgebouw, het Residentie Orkset en met zijn band Sven Hammond op het hoofdpodium van onder meer Oerol en vele andere festivals door heel Europa.

Sinds oudejaarsavond 2020 was Sven Figee de vaste gast en muzikaal leider van de Sven Hammond Big Band in de zaterdagavond show van Matthijs van Nieuwkerk genaamd Matthijs Gaat Door bij omroep BNNVARA. In het programma had muziek een belangrijke rol. De Sven Hammond Big Band was de huisband van het programma.

Coronamaatregelen
Bekijk welke coronamaatregelen momenteel van toepassing zijn op uw theaterbezoek>>