60 minuten met - Gerard Oosterlaar

In onze tour ‘60 minuten met’ zetten we bijzondere Sallanders in de schijnwerpers. In precies 60 minuten vraagt gastheer Willem Verdaasdonk, tevens eigenaar van het bedrijf Taaluilen, hem of haar het hemd van het lijf over werk en passie. Op woensdag 5 oktober is Gerard Oosterlaar te gast.
Gerard Oosterlaar werd op in 1958 op een boerderij in Luttenberg geboren in een groot gezin van 10 kinderen. Hij had een onbezorgde jeugd, was gek van voetballen en ging als eerste jongen naar de huishoudschool als voorbereiding op een beroep in de ziekenverzorging. Hij volgde later een opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige. 

Hij kan uren vertellen over zijn werk op de methadonpost als begeleider van drugsverslaafden en zijn later baan in de ‘bemoeizorg’ bij GGD IJSselland als functionaris voor vervuilde en overvolle woningen. 

We kennen hem als één van de oprichters van het cabarettrio Höllenboer (wat onlangs een cabaretduo is geworden) en waarmee in 1995 een nummer één hit werd gescoord met het lied wat we allemaal mee kunnen zingen: Busje komt zo.
Over al deze ervaringen gaat Willem Verdaasdonk met Gerard Oosterlaar - samenwonend, vader van 3 kinderen en woonachtig in Raalte Noord – in gesprek.