Grote HOFtheater Cabaretavond

 

Na succesvolle eerdere edities wordt ook dit seizoen een grote HOFtheater Cabaretavond georganiseerd. Deze avond staan drie beginnend cabaretiers in het HOFtheater. Eén daarvan is traditiegetrouw Jeffrey Kleine Koerkamp. De volgende line-up wordt in de loop van het seizoen bekend gemaakt want dat is afhankelijk van de jonge cabaretiers die prijzen winnen in de komende tijd. Hou onze website in de gaten! Want dit is dé kans om de nieuwe cabaretiers die wellicht in de toekomst voor volle zalen spelen, te ontdekken!

Blauwe Vinkjes
Blauwe Vinkjes was finalist van Cameretten 2021 en won afgelopen jaar de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Het cabaretduo bestaat uit theatermakers Kevin van den Berg en Manon Blaauw. Blauwe Vinkjes gooide hoge ogen met hun actuele cabaret, liedjes en vlotte tempo van sketches. De jury van Cameretten roemde het duo om hun “(politiek) engagement en dat is spannend, zeker in deze roerige tijd”.
In DISCLAIMER spelen, zingen en kruipen Manon en Kevin in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Ze impliceren, reflecteren, profileren én provoceren. En dat allemaal in een hoog tempo, vol actualiteiten en absurditeiten. Vanuit diverse perspectieven neemt het duo je mee in hun satirische acts, doorspekt met persiflages, imitaties en meeslepende liedjes.
Welke disclaimers ‘moeten’ er anno nu worden geplaatst? Wat kan nog wel en wat niet? Hoe verandert dat met een andere bril op? Kijk door de ogen van de toekomst en word geconfronteerd met de huidige sociale omgangsnormen. Ontmoet onder meer de hippe influencers Look en Luna, volkszangers Koos en Alberta of natuurlijk de iets te trotse weddingplanners Saskia en Rufus, die zeer ondernemend zijn. Hun eerste avondvullende show belooft een avondje lachen door hun geheel eigen stijl die je gezien móet hebben!
Quotes
"Zij brengen sketches en liedjes in de traditie van Alex Klaasen en Plien & Bianca." – Volkskrant

“Als enige act binnen het festival mikt dit duo vol op (politiek) engagement en dat is spannend, zeker in deze roerige tijd.” Juryrapport Cameretten

"Kijken naar dit duo is vooral aantrekkelijk vanwege het hoge tempo, de innemende presentatie en het lef dat ze uitstralen." Theaterblad Scènes


Jeffrey Kleine Koerkamp
Jeffrey Kleine Koerkamp heeft dankzij de winst tijdens Salland’s Got Talent, de Christenhusz theaterprijs en een plek in de halve finale van het Griffioen Zuidplein festival laten zien dat hij thuis hoort op het podium. Ook was hij halve finalist op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Mede door zijn succes in de éérste editie is hij opnieuw één van de gezichten tijdens De Grote HOFcabaret Avond. Jeffrey is en lijkt een doodnormale jongen. Dat vindt hij zelf ook. Toch speelt er wel degelijk iets in zijn hoofd waar hij onzeker van wordt. Het probleem is alleen dat hij niet altijd door heeft wat er precies aan de hand is. Maar tegelijkertijd weet hij zijn onzekerheid heel goed om te zetten in problemen voor een ander. Jeffrey speelt een gedeelte uit zijn voorstelling 'Nee, eigelijk niet!'.