Amsterdam Funk Orchestra - A Tribute to James Brown ft. Jared Grant


Als iemand funk bij een groot publiek heeft laten doorbreken, dan is dat natuurlijk The Godfather of Soul. Meer dan ooit leeft James Brown in het collectieve geheugen. Natuurlijk vanwege klassiekers die iedereen kent als Sex Machine en Cold Sweat, maar ook vanwege de duizenden hip hop tracks die zijn gebaseerd samples van zijn Funky Drummer

De Grootste Funk Band van Nederland, Amsterdam Funk Orchestra, brengt een vlammend en vet eerbetoon aan James Brown. En om dat goed te doen is er eigenlijk maar één iemand in Nederland die daarvoor in de huid van James Brown kan kruipen: Jared Grant. Met Amsterdam Funk Orchestra krijgen de James Brown klassiekers de dikst mogelijke uitvoering. Get up!
 
Over Amsterdam Funk Orchestra
De grootste funkband van Nederland werd opgericht in 2014 door Efraïm Trujillo (musical director) en Matthijs Klinkert (lead alt) en is inmiddels de snelst rijzende ster in de clubs, zowel in het jazz- als het popcircuit. De band speelt vol overgave klassieke funk en afrofunk, speciaal geschreven en gearrangeerde voor deze band door Efraïm Trujillo. De band kent haar klassiekers en speelt ook stukken van o.a. Fela Kuti. De grote ritmesectie met dubbele percussie maakt Amsterdam Funk Orchestra een band waarbij je niet kunt blijven zitten! Optredens met saxofonist Benjamin Herman, zanger Steffen Morrison, zangeres Denise Jannah en gitarist Anton Goudsmit vestigen hun naam en live reputatie. Op 14 oktober 2017 kwam de eerste CD met eigen werk uit, getiteld PURE FICTION. Afgelopen twee jaar was de band vaak te zien op grote festivals, zoals Haarlem Jazz & More, Landjuweel en De Parade.

Over Jared Grant
Jared Grant wint eind 2012 naast de 3e (jury) prijs ook de publieksprijs van de Music Matters Awards. In 2015 behaalt hij de finale van The Voice of Holland en in 2019 won hij een aflevering van All Together Now een succesprogramma van RTL4. Na vele solo-optredens en als gast bij verschillende bands en artiesten, heeft Jared in september 2017 zijn eigen album gelanceerd; “Back to my Roots”. Een mix van zijn inspirators, met een vette eigen Soul saus er overheen. De singles “Break Out” en “You” waren succesvol en worden veelvuldig gestreamd op de bekende platformen zoals Spotify, Apple Music en meer ... Daarnaast zijn de singles te horen op Sublime FM, Radio 2, Q Music en vele regionale zenders. Er is een nieuwe Groove Supplier remix uit van YOU en voor de zomer volgde een nieuwe single. Waarna Jared Grant in oktober 2019 een nieuw album (track voor track) lanceert!