André Manuel - De Zieke Geest


De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Want waarom kiest de één voor een carrière als pornoacteur terwijl de ander niet verder komt dan een keertje voorzichtig masturberen bij de nieuwste Wehkamp-gids. En hoe komt het dat het altijd mannen zijn die een baantje als seriemoordenaar ambiëren terwijl alle vrouwen niet verder komen dan een rolletje als slachtoffer? Hoe wordt een mens oorlogsmisdadiger en hoe wordt een mens een vredesengel? Wat is het verschil tussen een clown en een president? Bestaat er goed zonder kwaad? Is zwart mogelijk zonder wit? En wat doen we met al het grijs? Het zijn vragen waarop Manuel een antwoord gaat vinden in De Zieke Geest. Deel 1 van een nu al legendarisch drieluik. Later volgen nog Het Goddelijke Lichaam en De Eenzame Ziel. Maar dat komt nog. Nu eerst De Zieke Geest. Manuel’s 18e programma. Eindelijk volwassen!

Over Andre Manuel
André Manuel (1966) is een Nederlandse cabaretier en zanger uit het Overijsselse Diepenheim. In 1989 wint hij de persoonlijkheidsprijs op het Cameretten Festival. Een jaar later sleept hij met zijn programma Ik wil een beest in bed de juryprijs op het Leids Cabaret Festival in de wacht. In de jaren erna voert hij een kleine twintigtal cabaretprogramma's op. Met Het geval apart (2014-2016) valt André wederom in de prijzen. Hij wint in 2015 een Poelifinario, een van de belangrijkste cabaretprijzen in Nederland. De laatste voorstellingen van hem waren ook in het HOFtheater te zien: DREEJKLEZOEW en SNEU. 

De pers over SNEU: 
Parool

Voor de slechte verstaander mag het lijken alsof Manuel alleen rücksichtslos om zich heen slaat, maar er ligt altijd persoonlijk of maatschappelijk engagement aan ten grondslag.