In de vijver bij het HOFtheater drijft een kleurrijk konijn. Dit kunstwerk brengt in de maand januari vrolijkheid aan voorbijgangers. De sculptuur is gemaakt door Tabak&Naus. Op woensdagmiddag 19 januari geeft het kunstenaarsduo een online workshop voor kinderen uit de gemeente, waarbij kinderen zelf een drijvend kunstwerk gaan maken.

Ondanks dat het HOFtheater weer dicht zit als gevolg van de coronamaatregelen, wil het theater toch de inwoners van Raalte de mogelijkheid geven om van kunst en cultuur te genieten. Daarom drijft er t/m 31 januari een kleurrijk konijn in de vijver naast het HOFtheater, genaamd Reaching for the sky. Een mooie gelegenheid voor een wandeling of fietstocht langs de vijver bij het HOFtheater. Ook voor gezinnen met jonge kinderen is een bezoekje de moeite waard, het konijn heeft een bijzondere aantrekkingskracht op kinderen. 

Tabak&Naus
Het kunstwerk werd gemaakt door Tabak&Naus uit Gouda. Dit kunstenaarsduo maakt aanstekelijk vrolijke kunstwerken. Tabak&Naus scheppen hun eigen fantasiewereld. Ze hebben de onstuitbare drang om de wereld om hen heen mooier te maken. Al is het maar beetje. Het plezier dat Tabak&Naus beleven aan het maken van kunst willen ze graag delen met anderen. 

Online workshop voor kinderen
Speciaal voor kinderen van 4 t/m 12 jaar uit de gemeente Raalte verzorgt Tabak&Naus een online workshop op woensdagmiddag 19 januari. Tijdens deze workshop maken de kinderen een eigen drijvend kunstwerk. De gemaakte sculpturen mogen daarna te water worden gelaten in de vijver bij het HOFtheater, bij een speciaal hiervoor afgezet gedeelte. De workshop begint om 14.00 uur en is gratis. Je kunt je opgeven voor de workshop via een e-mail naar info@hoftheater.nl. Je ontvangt vervolgens een zoomlink en een lijstje met de materialen die je nodig hebt om mee te doen. Dit zijn voornamelijk afvalmaterialen, zoals een lege petfles.

Meer informatie over de kunstwerken van Tabak&Naus vind je op www.tabaknaus.nl of op Instagram @TabakNaus.