Nagesprek bij 'Een heilige avond'

Op vrijdag 8 november is de politieke toneelthriller 'Een heilige avond' te zien van de internationale bestsellerauteur/filosoof Daniel Kehlman. Een toneelstuk met Yvonne van den Hurk en Peter Bolhuis waarin terrorismebestrijding tegenover het recht op privacy van het individu wordt gezet.

Het is Kerstavond. Een vrouw (Yvonne van den Hurk), hoogleraar politieke filosofie, is uit haar taxi gehaald door de politie en wordt verhoord op het bureau. Haar ondervrager (Peter Bolhuis) lijkt alles van haar te weten. Hij is ervan overtuigd dat zij samen met haar ex-man een terroristische aanslag heeft beraamd en dat precies om middernacht ergens in de stad een bom zal ontploffen. Of toch niet? Het is half elf, hij heeft slechts anderhalf uur om dat uit te vinden…

Nagesprek bij ‘Een Heilige Avond’
Omdat deze voorstelling ongetwijfeld veel stof tot discussie zal geven, wordt er een nagesprek gehouden. Burgemeester Dadema zal als verantwoordelijke voor de veiligheid in de gemeente aan de discussie onder leiding van regisseur Ursul de Geer deelnemen. Jan Bijsterbosch, Teamchef IJsselland-Zuid, sluit ook aan bij het nagesprek. Het dilemma ‘veiligheid versus privacy’ zal daarbij - net als in het toneelstuk - zeker aan de orde komen.