Eerste Editie Theater aan de Vijver

Een muzikale voorstelling in een vogelhuisje... een kunstwerk maken vanaf de fiets... bowlen in een groene oase... En vanaf een strandstoel aan het water genieten van een hapje, drankje en muziek. Op zondag 30 juni vindt van 13.00 tot 17.00 uur de eerste editie van het gloednieuwe festival Theater aan de Vijver plaats naast het HOFtheater in Raalte. Dit festival wordt een middag uit voor het hele gezin en staat in het teken van theater, kunst en cultuur.

Voor de jongste kinderen is er onder andere de voorstelling ‘Molletje Bim’ van Koekla. Molletje Bim beleeft een spannend avontuur boven de grond. Iedereen van 8 tot 108 jaar kan terecht in het Vogelhuistheater voor de ‘Gevleugelde Vertellingen’ van Mees. Mees is gek op mooie verhalen. In een goed verhaal kan ze even wegdromen, even de werkelijkheid en alledag ontsnappen. In het Vogelhuistheater - misschien wel het sfeervolste kleine theatertje van Nederland – sleept Mees je mee in haar verhalen, ondersteunt door haar gitaar en vergezeld door rake liedjes.

Op het Passiepodium klinken de muzikale klanken van 4Tune Vocals, Lovers & Lions en Bluegrass Boogieman. 4Tune Vocaal zingt sfeervolle, meerstemmige popsongs van Adele tot Marco Borsato, a capella gezongen of met begeleiding van piano of gitaar. Lovers & Lions is een jong country/americana trio met songs recht uit het hart. Bluegrass Boogieman bestaat uit vijf gepassioneerde muzikanten/zangers om een old time microfoon. Zij voeren het publiek terug naar de jaren 50 en 60 met de grote successen van Johnny Cash, Hank Williams en John Denver. Toch wordt er ook af en toe een uitstapje gemaakt naar de rock and roll en de popmuziek met een connectie tot de oorspronkelijke countrymuziek (Bijvoorbeeld Elvis Presley).