HOFtheater kiest nieuwe directeur

Het HOFtheater heeft de afgelopen periode gewerkt met een interim-directeur, namelijk Peter Smit. Deze maanden hebben er toe geleid dat de directeur en de raad van toezicht, na raadpleging van medewerkers en vrijwilligers, zijn overeengekomen deze interim positie om te zetten in een definitieve. Daarmee komt de leiding van het voor Salland belangrijke HOFtheater weer in vaste handen.

Genio Ruesen, voorzitter van de raad van toezicht (RvT): “In de heer Peter Smit hebben we iemand in huis die kennis heeft van de theaterwereld en die het HOFtheater en Salland is toegedaan. Het HOFtheater staat er goed voor, het nieuwe seizoen gaat met krachtig elan van start. Daar zijn we heel blij mee.”

Interim-directie
Met de benoeming van Peter Smit (54 jaar) komt er nu in de raad van toezicht een vacature. Deze wordt in het vroege najaar open gesteld.
Smit is ook werkzaam als landelijk manager bij UWV. Hij gaat dit werk combineren met zijn inzet als directeur voor het HOFtheater.
De directeur heeft een groot netwerk in Salland, is woonachtig in Broekland en geboren in Raalte. Zijn ervaring met werken met vrijwilligers is een pré. Zo is hij in zijn vrije tijd voorzitter geweest van Stichting Dorpsevenementen Broekland en momenteel is hij voorzitter van de afdeling handbal van SV Broekland. Ook is hij dirigent geweest van meerdere koren.

Voortgang
Genio Ruesen: “We zijn heel blij met deze oplossing. Dit geeft ons als raad van toezicht het vertrouwen dat het HOFtheater met onverminderde kracht zal blijven functioneren als cultureel hart in Salland. We hebben al het vertrouwen dat Peter, samen met het team van het HOFtheater en de vele vrijwilligers, het HOFtheater verder brengt in zijn ontwikkeling.”