Lesbrieven

Mijn Rembrandt & Kunstfietsroute

Mijn Rembrandt
'Mijn Rembrandt' is een gratis lesbrief van het Virtueel Museum Salland, ontwikkeld voor het basisonderwijs. In de lesbrief staat Rembrandt van Rijn centraal.

Download de lesbrief>>

Kunstfietsroute Gemeente Raalte
Vanaf oktober 2011 kunnen groep 7/8 van het basisonderwijs de Kunstfietsroute fietsen in Raalte, Mariënheem, Heeten, Nieuw-Heeten of Heino.

In het project staat de kunst in de openbare ruimte centraal. Of te wel de gemeentelijke kunstwerken die op straat, in het water, in parkjes of pleinen in de gemeente te vinden te zijn. Sommige van deze kunstwerken zijn echte blikvangers. Andere kunstwerken zijn zo vanzelfsprekend dat ze helemaal niet meer opvallen.

Dit project attendeert de leerlingen op de kunstwerken in hun eigen omgeving en maakt ze bewust van de betekenis en functie van deze kunstwerken.

De Kunstfietsroute Raalte bestaat uit drie lessen. In de eerste (optionele) les oefenen de leerlingen met het gericht kijken en analyseren van kunstwerken van verschillende materialen en uit verschillende tijdvakken. In de tweede les maken de leerlingen een fietstocht langs de verschillende kunstwerken in de eigen omgeving. Bij ieder kunstwerk is een opdrachtenblad ontwikkeld. In de laatste les schrijven de leerlingen een fictief verhaal met één van de kunstwerken als uitgangspunt.

Kijk voor een overzicht van kunstwerken in de gemeente Raalte op raalte.kunstwacht.nl.

Download de Kunstfietsroute>>